Valparna 1 vecka :)

Igår fyllde valparna 1 vecka och tiden flyger fram.
Ciwi är en otroligt duktig förstagångsmamma och valparna har utvecklats fint.
Det är spännande att få följa utvecklingen och det ska bli intressant att se hur deras olika personligheter utvecklas när de öppnar ögonen och hörseln utvecklas.
Alla har mer än dubblat sin födelsevikt men storleksmässigt skiljer de sig åt och de är redan nu helt olika personligheter trots att de inte öppnat ögon eller blivit mer mobila.
Minstingen (den förstfödde) är kavat, envis och målmedveten och låter inte syskonen som är mycket större flytta honom från en spene och han till och med knuffar bort dem för att komma fram. Lite lustigt med tanke på att han verkligen är mindre än de andra två. Lillebror (föddes som nummer tre och är solklart störst) är lite bufflig och den som låter mest av dem. Han är också den som gått upp mest i vikt vilket kanske inte är så konstigt för han är konstant fast i någon av spenarna och Ciwi hinner bara in i valprummet så ropar han på henne. Pojkarna uppskattar inte alls vägning eller gos och när vi bäddar om valplådan protesterar de högljutt. Tösen är godmodig och den lugnaste av dem, protesterar inte när brorsorna knuffar bort henne utan tar helt enkelt en annan spene och är fullständigt nöjd med det mesta. Hon ligger gärna i mitten av brorsorna när de sover och har en förkärlek för att välja spenarna underst så att brorsorna ligger ovanpå henne för att dia på den övre raden spenar. Inte heller vid vägning och bäddning protesterar hon mer än nödvändigt och kryper självmant upp i händerna när man myser med valparna. Med andra ord en riktig mellansyster 😉

Många vill komma och titta men valplådan är stängd tills de är stora nog att flytta ut i huset och redo möta en värld större än den vi faktiskt lever i (vi är ju en tomtearme redan från start).
Men tiden flyger så snart snart är de redo möta sina tilltänkta ägare <3

Bookmark the permalink.

Comments are closed.